Over ons

tv

Remat Chemie BV regenereert en verkoopt oplosmiddelen. Wij komen met oplossingen voor uw zuiverings-, scheidings- of afvalprobleem. 

Remat Chemie destilleert sinds 1948 oplosmiddelen, met installaties die in eigen beheer worden ontwikkeld en gebouwd. We zijn in bijna 70 jaar uitgegroeid tot een mooi bedrijf, gevestigd aan de Vossenbeemd in Helmond. Het meest onderscheiden we met onze service: geen uitdaging is ons te groot. We komen altijd met een oplossing voor onze klanten en zijn zo een betrokken verlengstuk van hun productieproces. In veel gevallen zorgen wij ervoor dat tot 85% van de grondstoffen hergebruikt kan worden! Zo helpen we onze opdrachtgevers groen te ondernemen, naast de flinke besparing die het ze oplevert.

Remat destilleert jaarlijks 12 miljoen liter

De huidige eigenaren waren al jaren actief in het bedrijf toen ze het in 2000 overnamen. Drie jaar later kochten ze ook het ernaast gelegen bedrijf, met als doel het bouwen van een grote, moderne fabriek. Die droom is in 2008 gerealiseerd. Inmiddels hebben we negen machines die gezamenlijk ongeveer twaalf miljoen liters destilleren.

Veilig en verantwoord

Remat Chemie staat garant voor een goed product, of het nu gaat om zuivering van oplosmiddelen, scheiding van mengsels in hun componenten of acceptatie en afvoer van vervuilde oplosmiddelen. Naast service en kwaliteit hechten wij veel waarde aan milieuvriendelijk en verantwoord ondernemen.

We staan hoog op de ladder van Lansink, een standaard op het gebied van milieuvriendelijke verwerkingswijzen. Daarnaast zijn onze installaties met de hoogst mogelijke veiligheidsvoorzieningen uitgerust. We zijn ten slotte voortdurend in gesprek met onze klanten: hoe kunnen we er samen voor zorgen dat we het milieu zo min mogelijk belasten? Zelf zijn we ook continu bezig om energiebesparende maatregelen te realiseren. Onze kantoren verwarmen wij dankzij warmtewisselaars met restwarmte uit de productie. Wie ons terrein aan de Vossenbeemd in Helmond bezoekt, merkt het al snel op. Remat Chemie werkt veilig en verantwoord.

Focus op hergebruik

Kortom: Remat Chemie biedt klanten kwaliteit door optimaal te destilleren, op een nauwelijks te evenaren niveau, zodat ze een groot percentage van de aan ons aangeboden grondstoffen kunnen hergebruiken. Neem contact met ons op als u ons beter wilt leren kennen!

Een kijkje in de keuken: bekijk de film!